Zobna prevleka, zobna krona

Če imate poškodovane zobne krone ali vam manjka en ali več zob v eni čeljusti lahko izgubljene zobne krone nadomestile z zobnimi prevlekami ali zobnimi kronami iz porcelana.

Zobne prevleke/zobne krone nadomestijo poškodovan ali manjkajoč del zoba in v popolnosti posnamejo naravno obliko, velikost in barvo zoba.
Izdelava zobne krone – prevleke je najprimernejša, če je del zobne krona odlomljen, če so na zobu veliki kariozni defekti, ki bi jih težko popravili z zalivko, če je potrebno zob zaščititi in ojačati po zdravljenju zobne korenine, ali če so zobje nepravilne oblike ali neustrezne barve.

Zobne prevleke, krone, so lahko izdelane porcelana ojačanega s kovino, lahko so iz brezkovinske keramike ali cirkonija. Izdelamo jih se na osnovi odtisa obrušenega zoba v našem zobotehničnem laboratoriju. Na obrušen zob se lahko cementirajo začasno, da so na željo pacienta možne določene spremembe barve, oblike ali velikosti. Po določenem času se zobne prevleke cementirajo dokončno.

Postopek izdelave zobne prevleke obsega: obrušenje zoba, jemanje individualnega odtisa obrušenega zoba, izdelava prevleke v laboratoriju, začasno cementiranje zobne krone, dokončno cementiranje zobne krone. Življenjska doba izdelane zobne prevleke je več kot 10 let, z dobro ustno higieno in redno kontrolo pa tudi 20 ali 30 let.

Čas izdelave zobne krone ali mostička v naši zobni ordinaciji je 5 delovnih dni.

Amalgamska plomba

Mnenja zadovoljnih pacientov

Zobni kamen se mi nabira zelo hitro. Dlesni mi pričnejo krvaveti vsake 4 mesece, zato mi v zobni ordinaciji Dental v Mariboru zobozdravnik pogosto čisti zobni kamen in peska zobe. Po posegu dobim v ustih spet dober občutek.

Miran, 36 let, Rače

Imela sem veliko črnih amalgamskih plomb. Šele pri zobozdravniku v Mariboru so mi prvi razložili, kaj je inlej.  Prvič imam na vseh zobeh samo  bele zalivke in inleje.  Z zobno ordinacijo sem zelo zadovoljna tako s pristopom kot s ceno.

Tanja, 52 let, Maribor

Bila sem pri zobozdravniku na Hrvaškem. Ker so imela težave z zobmi še naprej, sem poiskala zobozdravnika v Mariboru.  V zobni ordinaciji Dental v Mariboru mi je zobozdravnik moral zdraviti zobe še enkrat, saj bi jih nekaj lahko izgubila.

Sabina, 41 let, Maribor

Izgubila sem vse zobe zaradi parodontoze. 15 let sem nosila protezi zgoraj in spodaj. Dolgo sem iskala zobozdravnika v Mariboru in na Hrvaškem. Po priporočilih sem se odločila za vstavitev implantatov v zobni ambulanti v Mariboru. S posegi zobozdravnika sem zelo zadovoljna, saj v ustih nimam ničesar snemnega. Počutim se odlično, za implantate bi se odločila ponovno.

Ana, 65 let, Slovenska Bistrica