Laser pri zdravljenju parodontoze

Laser je postal pomembno orodje v zobni ordinaciji zaradi enostavne uporabe, učinkovitosti in dostopne cene posega za pacienta. Lasersko zdravljenje parodontoze ima več prednosti pred sedaj uporabljenimi metodami. Laserski snop se dobro absorbira pri melaninu, hemoglobinu in kromoforu, ki so prisotni pri parodontozi, tako da je  laser dobro  naravnan na prizadeto parodontalno tkivo. Laserska energija se prenaša skozi tanko optično vlakno, ki prodre v globoke parodontalne žepe in ustvari terapevtski efekt. Zdravljenje parodontoze je pomembno, ker s pomočijo laserja  ni potrebna mehanska obdelava parodontalnega žepa z ročnimi inštrumenti, ki je boleča, neselektivna in agresivna.

Raziskave so pokazale, da po ročni mehanski obdelavi  v obzobnih žepih še vedno ostanejo prisotni deli epitelnega tkiva in zobnega kamna, zato ročna obdelava ni dovolj učinkovita pri zdravljenju paraodontalne bolezni.

Amalgamska plomba

Mnenja zadovoljnih pacientov

Zobni kamen se mi nabira zelo hitro. Dlesni mi pričnejo krvaveti vsake 4 mesece, zato mi v zobni ordinaciji Dental v Mariboru zobozdravnik pogosto čisti zobni kamen in peska zobe. Po posegu dobim v ustih spet dober občutek.

Miran, 36 let, Rače

Imela sem veliko črnih amalgamskih plomb. Šele pri zobozdravniku v Mariboru so mi prvi razložili, kaj je inlej.  Prvič imam na vseh zobeh samo  bele zalivke in inleje.  Z zobno ordinacijo sem zelo zadovoljna tako s pristopom kot s ceno.

Tanja, 52 let, Maribor

Bila sem pri zobozdravniku na Hrvaškem. Ker so imela težave z zobmi še naprej, sem poiskala zobozdravnika v Mariboru.  V zobni ordinaciji Dental v Mariboru mi je zobozdravnik moral zdraviti zobe še enkrat, saj bi jih nekaj lahko izgubila.

Sabina, 41 let, Maribor

Izgubila sem vse zobe zaradi parodontoze. 15 let sem nosila protezi zgoraj in spodaj. Dolgo sem iskala zobozdravnika v Mariboru in na Hrvaškem. Po priporočilih sem se odločila za vstavitev implantatov v zobni ambulanti v Mariboru. S posegi zobozdravnika sem zelo zadovoljna, saj v ustih nimam ničesar snemnega. Počutim se odlično, za implantate bi se odločila ponovno.

Ana, 65 let, Slovenska Bistrica