Zobni mostiček

Nadomestite izgubljene zobe v samo enem tednu.

Kdaj potrebujete zobni mostiček? Kadar na mestu izgubljenega zoba nastane praznina, to moti izgled, škodi govoru, žvečenju, ostalim zobem ter splošnem zdravju. Obstaja več rešitev, vendar je odločitev za zobni mostiček najhitrejši, najcenejši in najpogostejši poseg na zobeh pri enem ali več izgubljenih zobeh.

Zakaj zobni mostiček:

  • popravi izgled zob
  • vzpostavi ponovno normalno žvečenje
  • razporedi žvečenje in prepreči okvaro čeljustnih sklepov
  • prepreči nagibanje zob okrog vrzeli
  • prepreči izgubo zob okrog vrzeli
  • obdrži naraven izgled lic in obraza
  • vzpostavi normalen govor

Kako izdelamo zobni mostiček

Najprej pripravimo zobe, ki bodo nosili zobni mostiček. Jih pozdravimo, ojačamo z vlakni, obrusimo, sosednje zobe popravimo z belimi zalivkami. Nato vzamemo odtis čeljusti za izdelavo zobnega mostička. Skupaj s pacientom izberemo barvo in obliko novega mostička. Nato takoj v ordinaciji izdelamo začasen zobni mostiček. V petih do sedmih dneh vam namestimo nov stalen zobni mostiček.

Kam namestimo mostiček?

Zobni mostiček nosita dva trdna in zdrava zoba. V zobnem mostičku je lahko tudi več členov.

Ni pogojev za zobni mostiček?

Če ni zdravih zob, ki bi služili kot nosilci za zobni mostiček je rešitev zobni implantat. Za zobni mostiček je potrebno vstaviti dva implantata ali več.

Vse posege opravimo brez bolečin.

Zobni mostiček iz 3 enot

Zobni mostiček iz 3 enot

Zobni mostiček iz 3 enot

Zobni mostiček 4 enote

Mnenja zadovoljnih pacientov

Zobni kamen se mi nabira zelo hitro. Dlesni mi pričnejo krvaveti vsake 4 mesece, zato mi v zobni ordinaciji Dental v Mariboru zobozdravnik pogosto čisti zobni kamen in peska zobe. Po posegu dobim v ustih spet dober občutek.

Miran, 36 let, Rače

Imela sem veliko črnih amalgamskih plomb. Šele pri zobozdravniku v Mariboru so mi prvi razložili, kaj je inlej.  Prvič imam na vseh zobeh samo  bele zalivke in inleje.  Z zobno ordinacijo sem zelo zadovoljna tako s pristopom kot s ceno.

Tanja, 52 let, Maribor

Bila sem pri zobozdravniku na Hrvaškem. Ker so imela težave z zobmi še naprej, sem poiskala zobozdravnika v Mariboru.  V zobni ordinaciji Dental v Mariboru mi je zobozdravnik moral zdraviti zobe še enkrat, saj bi jih nekaj lahko izgubila.

Sabina, 41 let, Maribor

Izgubila sem vse zobe zaradi parodontoze. 15 let sem nosila protezi zgoraj in spodaj. Dolgo sem iskala zobozdravnika v Mariboru in na Hrvaškem. Po priporočilih sem se odločila za vstavitev implantatov v zobni ambulanti v Mariboru. S posegi zobozdravnika sem zelo zadovoljna, saj v ustih nimam ničesar snemnega. Počutim se odlično, za implantate bi se odločila ponovno.

Ana, 65 let, Slovenska Bistrica