Je beljenje zob zame?

Beljenje zob je postopek, pri katerem dobijo naravni zobje nazaj belo barvo. Zobje se lahko belijo učinkovito doma s pripomočki, ki vam jih izdelamo v naši ordinaciji ali si belite zobe v naši ordinaciji pod nadzorom zobozdravnika. Vsi ostali postopki niso učinkoviti, invazivni postopki brez nadzora lahko trajno poškodujejo sklenino.

Beljenje doma traja dlje časa, v ordinaciji pa veliko boljše rezultate dosežemo že v eni uri in pol.

Zobje lahko spremenijo barvo zaradi pitja kave, čaja, Coca cole, zaradi kajenja, zaradi poškodbe zob, posledica koreninskega zdravljenja, zaradi amalgamskih zalivk, jemanja antibiotikov pri otrocih, plast zoba pod sklenino z leti potemni sama, izpiranja z neustrezno ustno vodo, zabarvanja iz sline

Ali je beljenje zob varno?

Je, če ga izvaja zobozdravnik v ordinaciji ali ga izvajate sami po navodilih in pod kontrolo zobozdravnika.

Pred beljenjem pregledamo zdravstveno stanje ustne votline in zob. V nekaterih primerih je potrebna ureditev posameznih zob pred beljenjem, po beljenju pa zamenjava belih zalivk, ki ostanejo enake barve, medtem ko so ostali zobje po beljenju svetlejši.

Amalgamska plomba

Mnenja zadovoljnih pacientov

Zobni kamen se mi nabira zelo hitro. Dlesni mi pričnejo krvaveti vsake 4 mesece, zato mi v zobni ordinaciji Dental v Mariboru zobozdravnik pogosto čisti zobni kamen in peska zobe. Po posegu dobim v ustih spet dober občutek.

Miran, 36 let, Rače

Imela sem veliko črnih amalgamskih plomb. Šele pri zobozdravniku v Mariboru so mi prvi razložili, kaj je inlej.  Prvič imam na vseh zobeh samo  bele zalivke in inleje.  Z zobno ordinacijo sem zelo zadovoljna tako s pristopom kot s ceno.

Tanja, 52 let, Maribor

Bila sem pri zobozdravniku na Hrvaškem. Ker so imela težave z zobmi še naprej, sem poiskala zobozdravnika v Mariboru.  V zobni ordinaciji Dental v Mariboru mi je zobozdravnik moral zdraviti zobe še enkrat, saj bi jih nekaj lahko izgubila.

Sabina, 41 let, Maribor

Izgubila sem vse zobe zaradi parodontoze. 15 let sem nosila protezi zgoraj in spodaj. Dolgo sem iskala zobozdravnika v Mariboru in na Hrvaškem. Po priporočilih sem se odločila za vstavitev implantatov v zobni ambulanti v Mariboru. S posegi zobozdravnika sem zelo zadovoljna, saj v ustih nimam ničesar snemnega. Počutim se odlično, za implantate bi se odločila ponovno.

Ana, 65 let, Slovenska Bistrica