Polno keramične ali brez kovinske zobne prevleke

Ali veste, da lahko zobne keramične prevleke izgledajo lepše in še bolj naravno?

Ni lahko najti materiala, ki je estetsko zanimiv in dovolj odporen, da vzdrži sile, ki nastopijo pri žvečenju. Cirkonijev dioksid je material, ki je v zadnjih letih naredil revolucijo v zobozdravstvu.

Osnovna značilnost in prednost je odlično lomljenje svetlobe in transparentnost barv, ki je podobna naravni barvi zobne krone. Poleg tega cirkonijev dioksid karakterizira izjemna mehanska odpornost, ki je na nivoju prej uporabljene kovine.

V zobozdravstvu se zobna prevleka ali zobni mostiček iz cirkonijevega dioksida imenuje kar cirkonijPrevleke izdelane iz cirkonija imajo tanjše stene, zato ni potrebno obrusiti več zoba. Ker v zobni kroni ni kovine, je ta prijaznejša do dlesni. Cirkonij je prav tako prijazen do ostalih naravnih zob zaradi manjše obrabe le teh. Prav tako ni možnosti nastanka elektrokemičnih reakcij, ki pa se lahko pojavijo pri kovinsko keramičnih prevlekah.

Postopek izdelava za pacienta je enak kot pri izdelavah ostalih zobnih prevlek. Potrebna sta dva obiska v naši ordinaciji, kjer vam ob prvem obisku pripravimo zob, vzamemo odtis, namestimo začasno zobno prevleko. Čez 5 dni vam dokončno cementiramo cirkonijevo vašo novo zobno prevleko.
Amalgamska plomba

Mnenja zadovoljnih pacientov

Zobni kamen se mi nabira zelo hitro. Dlesni mi pričnejo krvaveti vsake 4 mesece, zato mi v zobni ordinaciji Dental v Mariboru zobozdravnik pogosto čisti zobni kamen in peska zobe. Po posegu dobim v ustih spet dober občutek.

Miran, 36 let, Rače

Imela sem veliko črnih amalgamskih plomb. Šele pri zobozdravniku v Mariboru so mi prvi razložili, kaj je inlej.  Prvič imam na vseh zobeh samo  bele zalivke in inleje.  Z zobno ordinacijo sem zelo zadovoljna tako s pristopom kot s ceno.

Tanja, 52 let, Maribor

Bila sem pri zobozdravniku na Hrvaškem. Ker so imela težave z zobmi še naprej, sem poiskala zobozdravnika v Mariboru.  V zobni ordinaciji Dental v Mariboru mi je zobozdravnik moral zdraviti zobe še enkrat, saj bi jih nekaj lahko izgubila.

Sabina, 41 let, Maribor

Izgubila sem vse zobe zaradi parodontoze. 15 let sem nosila protezi zgoraj in spodaj. Dolgo sem iskala zobozdravnika v Mariboru in na Hrvaškem. Po priporočilih sem se odločila za vstavitev implantatov v zobni ambulanti v Mariboru. S posegi zobozdravnika sem zelo zadovoljna, saj v ustih nimam ničesar snemnega. Počutim se odlično, za implantate bi se odločila ponovno.

Ana, 65 let, Slovenska Bistrica