Občutljivi zobje

Kaj povzroča občutljive zobe, kako odpravim občutljivost zob? Kadar imate občutljive zobe, se pri aktivnostih kot so čiščenje ali umivanje zob, uživanje hladne ali tople hrane in pijače, uživanje sladkarij izzove ostra bolečina in nelagodnost.

Nelagodje lahko izzovejo tudi drugi faktorji kot so karies, počen ali odkrhnjen zob ali nekateri zobozdravstveni postopki kot je beljenje zob. Če imate občutljive zobe vam priporočamo, da obiščete našo zobno ordinacijo, da ugotovimo vzroke za občutljivost zob. Rtg posnetek zob je pripomoček k odkrivanju občutljivosti zob, še posebej, če je občutljivost povezana z zobnim živcem.

Glede na stanje zoba, vam lahko priporočamo uporabo zobne paste za zmanjšanje občutljivosti zob. Po nekajdnevni uporabi naj bi se občutljivost zmanjšala. V ordinaciji lahko uporabimo tudi fluoride, ki ojačajo sklenino in zmanjšajo občutljivost zob. Če je prisoten odmik  dlesni pri zobnem vratu, tudi zaradi parodontoze, vam razgaljene dele zobnih vratov prekrijemo tudi s kompozitnimi materiali in preprečimo občutljivost zob. Z zdravljenjem koreninskega kanala zoba popolnoma odpravimo občutljivost zoba, vendar šele, če prejšnje metode niso uspešne. Zdravljenje koreninskega kanala je v bistvu odstranitev živca iz zoba, zdravljen zob je potem neobčutljiv.
Priporočamo omejitev kislih napitkov in hrane, gaziranih pijač, citrusovega sadja, vina, jogurtov, ki lahko škodljivo vplivajo na zobno sklenino. Po kisli hrani popijte kozarec vode, da se uravnoteži kislost v ustih. Izogibajte se umivanju zob po kisli hrani, ker kislina zmehča zobno sklenino, ki je bolj podvržena erozijam pri čiščenju zob.
Amalgamska plomba

Mnenja zadovoljnih pacientov

Zobni kamen se mi nabira zelo hitro. Dlesni mi pričnejo krvaveti vsake 4 mesece, zato mi v zobni ordinaciji Dental v Mariboru zobozdravnik pogosto čisti zobni kamen in peska zobe. Po posegu dobim v ustih spet dober občutek.

Miran, 36 let, Rače

Imela sem veliko črnih amalgamskih plomb. Šele pri zobozdravniku v Mariboru so mi prvi razložili, kaj je inlej.  Prvič imam na vseh zobeh samo  bele zalivke in inleje.  Z zobno ordinacijo sem zelo zadovoljna tako s pristopom kot s ceno.

Tanja, 52 let, Maribor

Bila sem pri zobozdravniku na Hrvaškem. Ker so imela težave z zobmi še naprej, sem poiskala zobozdravnika v Mariboru.  V zobni ordinaciji Dental v Mariboru mi je zobozdravnik moral zdraviti zobe še enkrat, saj bi jih nekaj lahko izgubila.

Sabina, 41 let, Maribor

Izgubila sem vse zobe zaradi parodontoze. 15 let sem nosila protezi zgoraj in spodaj. Dolgo sem iskala zobozdravnika v Mariboru in na Hrvaškem. Po priporočilih sem se odločila za vstavitev implantatov v zobni ambulanti v Mariboru. S posegi zobozdravnika sem zelo zadovoljna, saj v ustih nimam ničesar snemnega. Počutim se odlično, za implantate bi se odločila ponovno.

Ana, 65 let, Slovenska Bistrica