Vrste laserjev pri zdravljenju parodontoze

Erbium laser najnovejše generacije odstranjuje zobni kamen na mestih, ki so nedostopna klasičnim ultrazvočnim odstranjevalcem zobnega kamna. Z njim lahko obdelamo kostno tkivo po vsej globini žepa in pridobimo obliko žepa, ki je neugodna za zadrževanje bakterij. Gingivo okrog zoba lahko skrajšamo in stanjšamo z Erbium laserjem, ker je pogosto hipertrofična.

Diodni laser učinkovito deluje na mehkem tkivu, posebej ob inciziji, hemostazi in koagulaciji. Prednost pred skalpeli je v posegih brez krvavitev, minimalno otekanje ustvarjenje ožiljenega tkiva in manjše bolečine po posegih. Po laserskih posegih ni potrebno šivanje niti kirurški pribor. V kombinaciji z Erbuim laserjem je kiretaža obzobnih žepov in zobne korenine popolna. Raziskave kažejo, da so simptomi po posegih z laserji manjši, rehabilitacija hitrejša v primerjavi z kirurškim nožem in ročnimi kiretami.
Amalgamska plomba

Mnenja zadovoljnih pacientov

Zobni kamen se mi nabira zelo hitro. Dlesni mi pričnejo krvaveti vsake 4 mesece, zato mi v zobni ordinaciji Dental v Mariboru zobozdravnik pogosto čisti zobni kamen in peska zobe. Po posegu dobim v ustih spet dober občutek.

Miran, 36 let, Rače

Imela sem veliko črnih amalgamskih plomb. Šele pri zobozdravniku v Mariboru so mi prvi razložili, kaj je inlej.  Prvič imam na vseh zobeh samo  bele zalivke in inleje.  Z zobno ordinacijo sem zelo zadovoljna tako s pristopom kot s ceno.

Tanja, 52 let, Maribor

Bila sem pri zobozdravniku na Hrvaškem. Ker so imela težave z zobmi še naprej, sem poiskala zobozdravnika v Mariboru.  V zobni ordinaciji Dental v Mariboru mi je zobozdravnik moral zdraviti zobe še enkrat, saj bi jih nekaj lahko izgubila.

Sabina, 41 let, Maribor

Izgubila sem vse zobe zaradi parodontoze. 15 let sem nosila protezi zgoraj in spodaj. Dolgo sem iskala zobozdravnika v Mariboru in na Hrvaškem. Po priporočilih sem se odločila za vstavitev implantatov v zobni ambulanti v Mariboru. S posegi zobozdravnika sem zelo zadovoljna, saj v ustih nimam ničesar snemnega. Počutim se odlično, za implantate bi se odločila ponovno.

Ana, 65 let, Slovenska Bistrica