Zdravljenje paradontoze za začetnike

Najpogosteje:
Kako ugotovim, da imam parodontozo? Več je znakov, ki mi kažejo na parodontozo. Sem jih opazil? Sem jih spregledal namerno? Vedel sem, da nekaj ni v redu z dlesnijo, z zobmi, ampak sem čakal in upal, da se bo stanje izboljšalo. Pa se ni… Je mogoče zdaj že prepozno…?

Pogosto:
Zobozdravnik mi je povedal, da imam parodontozo. Dal mi je napotnico za parodontologa, čakalne vrste so tudi do dveh let. Nič me ne boli, ampak če ničesar ne ukrenem, mi bodo zobje počasi pričeli izpadati…?

Redko:
Sam sem opozoril zobozdravnika na krvaveče dlesni, na umik dlesni, na otekle in rdeče dlesni, občasen zadah iz ust, mogoče majav zob. Če sem kadilec teh znakov sploh ni. Nujen je obisk parodontologa, pa če vam osebni zdravnik izda napotnico ali ne.

Pričetek zdravljenja
Zdravljenje parodontoze v naši zobni ordinaciji se po pregledu prične s postopkom, ki se imenuje osnovna higienska faza. Stane 50 € in traja 40 minut. Čakalna doba od 7 do 14 dni. Pri lažjih oblikah bo mogoče dovolj samo ta postopek. Od prizadetosti kosti v čeljusti in obsega partodontoze je odvisno ali bo obiskov tudi več.

Testirajte se
Niste prepričani, da imate parodontozo in ne verjamete zobozdravniku? Pri nas se lahko testirate na prisotnost parodontoze. Test stane 40 €, traja 20 minut, rezultat je viden takoj.

Občasni brezplačni pregled
V našo zobno ordinacijo se lahko prijavite na občasni brezplačni pregled prisotnosti parodontoze. Pregled traja 15 minut, čakalna doba od 7 do 14 dni.

Amalgamska plomba

Zdravljenje paradontoze

Mnenja zadovoljnih pacientov

Zobni kamen se mi nabira zelo hitro. Dlesni mi pričnejo krvaveti vsake 4 mesece, zato mi v zobni ordinaciji Dental v Mariboru zobozdravnik pogosto čisti zobni kamen in peska zobe. Po posegu dobim v ustih spet dober občutek.

Miran, 36 let, Rače

Imela sem veliko črnih amalgamskih plomb. Šele pri zobozdravniku v Mariboru so mi prvi razložili, kaj je inlej.  Prvič imam na vseh zobeh samo  bele zalivke in inleje.  Z zobno ordinacijo sem zelo zadovoljna tako s pristopom kot s ceno.

Tanja, 52 let, Maribor

Bila sem pri zobozdravniku na Hrvaškem. Ker so imela težave z zobmi še naprej, sem poiskala zobozdravnika v Mariboru.  V zobni ordinaciji Dental v Mariboru mi je zobozdravnik moral zdraviti zobe še enkrat, saj bi jih nekaj lahko izgubila.

Sabina, 41 let, Maribor

Izgubila sem vse zobe zaradi parodontoze. 15 let sem nosila protezi zgoraj in spodaj. Dolgo sem iskala zobozdravnika v Mariboru in na Hrvaškem. Po priporočilih sem se odločila za vstavitev implantatov v zobni ambulanti v Mariboru. S posegi zobozdravnika sem zelo zadovoljna, saj v ustih nimam ničesar snemnega. Počutim se odlično, za implantate bi se odločila ponovno.

Ana, 65 let, Slovenska Bistrica