Implantat, implantati

Je nova zobna korenina, potrebujete le še zobno krono

Kaj je implantat oz. zobni vsadek? Implantat oz. zobni vsadek je nadomestilo za korenino zoba, ki je bil izgubljen. Narejen iz titana. Vstavimo ga na mesto, kjer je bila prej korenina zoba. Pri tem ostanejo sosednji zobje nedotaknjeni. Lahko je nosilec zobne krone, lahko je nosilec zobnega mostička ali nosilec zobne proteze. Po treh mesecih implantat popolnoma zraste s kostjo in začne se protetična nadgradnja.

Postopek vstavitve implantata

Implantati se vstavljajo z anestezijo v zobni ordinaciji. Pred vstavitvijo implantatov se pregleda zdravje zob in dlesni ter splošno zdravje vsakega pacienta. Poseg ni boleč in traja okoli pol ure. Če pacient nima dovolj kosti za implantat se ta dogradi po višini in širini.

Od implantata do zobne krone:

  1. vstavitev implantata
  2. odpiranje implantata
  3. vstavitev nosilca zobne krone
  4. priprava in cementiranje zobne krone
Implantate vam bo vstavil izključno specialist kirurgije. Implantati rešujejo probleme pri enem manjkajočem zobu, pri več manjkajočih zobeh in pri brezzobi čeljusti.

Vse posege opravimo brez bolečin.

Implantat namesto 4 zgoraj

Implantat namesto 4 zgoraj

Mostiček na implantatih

Mostiček na implantatih

Mnenja zadovoljnih pacientov

Zobni kamen se mi nabira zelo hitro. Dlesni mi pričnejo krvaveti vsake 4 mesece, zato mi v zobni ordinaciji Dental v Mariboru zobozdravnik pogosto čisti zobni kamen in peska zobe. Po posegu dobim v ustih spet dober občutek.

Miran, 36 let, Rače

Imela sem veliko črnih amalgamskih plomb. Šele pri zobozdravniku v Mariboru so mi prvi razložili, kaj je inlej.  Prvič imam na vseh zobeh samo  bele zalivke in inleje.  Z zobno ordinacijo sem zelo zadovoljna tako s pristopom kot s ceno.

Tanja, 52 let, Maribor

Bila sem pri zobozdravniku na Hrvaškem. Ker so imela težave z zobmi še naprej, sem poiskala zobozdravnika v Mariboru.  V zobni ordinaciji Dental v Mariboru mi je zobozdravnik moral zdraviti zobe še enkrat, saj bi jih nekaj lahko izgubila.

Sabina, 41 let, Maribor

Izgubila sem vse zobe zaradi parodontoze. 15 let sem nosila protezi zgoraj in spodaj. Dolgo sem iskala zobozdravnika v Mariboru in na Hrvaškem. Po priporočilih sem se odločila za vstavitev implantatov v zobni ambulanti v Mariboru. S posegi zobozdravnika sem zelo zadovoljna, saj v ustih nimam ničesar snemnega. Počutim se odlično, za implantate bi se odločila ponovno.

Ana, 65 let, Slovenska Bistrica