Zobna prevleka, zobna krona

S keramično zobno prevleko bo vaš zob dobil nazaj naravno obliko.

Ko ostane malo zobne krone postane ostanek zoba oslabljen. Ob normalnem žvečenju se lahko odlomi. Zobna prevleka zaščiti tako oslabljen zob pred njegovim zlomom. Kadar karies zelo poškoduje zobno krono in ga z zalivko ni mogoče obnoviti je odločitev za zobne prevleke najboljša rešitev. Kadar je zob poškodovan ali odkrhnjen v večjem obsegu se na zob prav tako namesti zobna prevleka.
Zob, ki je potemnel zaradi različnih vzrokov poenotimo z ostalimi zobmi z zobno prevleko. Z zobnimi prevlekami se lahko odpravi diastema in zapre razmake med zobmi.

Najpogostejše vrste

  • Kovinsko porcelanska zobna prevleka
  • Polno porcelanska zobna prevleka

Postopek izdelave

Pacientu vzamemo odtis zobnega loka, takoj vstavimo začasno zobno prevleko ter mu v času med 5 do 7 dni izdelamo stalne prevleke.

Vse posege opravimo brez bolečin.

Zobne prevleke pred vgraditvijo

Zobne prevleke pred vgraditvijo

Zobna prevleka na sekalcu

Zobna prevleka na sekalcu

Mnenja zadovoljnih pacientov

Zobni kamen se mi nabira zelo hitro. Dlesni mi pričnejo krvaveti vsake 4 mesece, zato mi v zobni ordinaciji Dental v Mariboru zobozdravnik pogosto čisti zobni kamen in peska zobe. Po posegu dobim v ustih spet dober občutek.

Miran, 36 let, Rače

Imela sem veliko črnih amalgamskih plomb. Šele pri zobozdravniku v Mariboru so mi prvi razložili, kaj je inlej.  Prvič imam na vseh zobeh samo  bele zalivke in inleje.  Z zobno ordinacijo sem zelo zadovoljna tako s pristopom kot s ceno.

Tanja, 52 let, Maribor

Bila sem pri zobozdravniku na Hrvaškem. Ker so imela težave z zobmi še naprej, sem poiskala zobozdravnika v Mariboru.  V zobni ordinaciji Dental v Mariboru mi je zobozdravnik moral zdraviti zobe še enkrat, saj bi jih nekaj lahko izgubila.

Sabina, 41 let, Maribor

Izgubila sem vse zobe zaradi parodontoze. 15 let sem nosila protezi zgoraj in spodaj. Dolgo sem iskala zobozdravnika v Mariboru in na Hrvaškem. Po priporočilih sem se odločila za vstavitev implantatov v zobni ambulanti v Mariboru. S posegi zobozdravnika sem zelo zadovoljna, saj v ustih nimam ničesar snemnega. Počutim se odlično, za implantate bi se odločila ponovno.

Ana, 65 let, Slovenska Bistrica