Zobna proteza

Zobna proteza je lahko brez ali z implantati.

Zobna proteza nadomesti manjkajoče zobe. Pripravimo jo, kadar število preostalih zob, razporeditev ali kvaliteta teh zob ne dopušča, da bi izdelali zobni mostiček. Zobna proteza mora biti oblikovana tako, da nadomesti manjkajoče zobe. Prav tako nadomesti manjkajočo dlesen, ki jo je morda povzročila parodontoza. Pacientu mora nuditi naraven videz, enostavno snemanje in enostavno čiščenje. Zobne proteze omogočajo vrnitev kvalitete življenja in normalnega žvečenja.

Kakšna zobna proteza

  • delna proteza, kadar vam manjka več zob v eni čeljusti
  • totalna proteza, kadar vam manjkajo vsi zobje v zgornji ali spodnji čeljusti
  • totalna in delna proteza, kadar vam manjkajo vsi zobje v eni čeljusti in več zob v drugi čeljusti
V izvedbi poznamo akrilate proteze, proteze z kovinskim ogrodjem, konusne proteze, proteze s polzili, teleskopske proteze, proteze z zaponami, proteze na implantatih.

Zobna proteza na implantatih

V čeljust se vstavijo implantati ali zobni vsadki, ki nato trdno držijo in sidrajo protezo v ustih. Proteza se enostavneje sname za čiščenje in higieno. Če imate protezo, ki se snema, vam jo z implantati preuredimo v stabilno.

Vse posege opravimo brez bolečin.

Delna zobna proteza

Delna zobna proteza

Proteza na implantatih

Bela estetska zalivka

Mnenja zadovoljnih pacientov

Zobni kamen se mi nabira zelo hitro. Dlesni mi pričnejo krvaveti vsake 4 mesece, zato mi v zobni ordinaciji Dental v Mariboru zobozdravnik pogosto čisti zobni kamen in peska zobe. Po posegu dobim v ustih spet dober občutek.

Miran, 36 let, Rače

Imela sem veliko črnih amalgamskih plomb. Šele pri zobozdravniku v Mariboru so mi prvi razložili, kaj je inlej.  Prvič imam na vseh zobeh samo  bele zalivke in inleje.  Z zobno ordinacijo sem zelo zadovoljna tako s pristopom kot s ceno.

Tanja, 52 let, Maribor

Bila sem pri zobozdravniku na Hrvaškem. Ker so imela težave z zobmi še naprej, sem poiskala zobozdravnika v Mariboru.  V zobni ordinaciji Dental v Mariboru mi je zobozdravnik moral zdraviti zobe še enkrat, saj bi jih nekaj lahko izgubila.

Sabina, 41 let, Maribor

Izgubila sem vse zobe zaradi parodontoze. 15 let sem nosila protezi zgoraj in spodaj. Dolgo sem iskala zobozdravnika v Mariboru in na Hrvaškem. Po priporočilih sem se odločila za vstavitev implantatov v zobni ambulanti v Mariboru. S posegi zobozdravnika sem zelo zadovoljna, saj v ustih nimam ničesar snemnega. Počutim se odlično, za implantate bi se odločila ponovno.

Ana, 65 let, Slovenska Bistrica