Implantati in dograditev kosti

Za uspešno vstavitev implantatov je potreben dovolj velik volumen kosti v spodnji in zgornji čeljusti. Izguba zoba pogosto povzroči tudi izgubo kosti na mestu, kjer je prej bil zob. Zob se lahko izgubi zaradi bolezni dlesni, kariesa ali mehanskih poškodb zoba. Če kost pod dlesnijo ni dovolj široka, dovolj visoka ali oboje, je potrebno opraviti dograditev kosti. Samo v dovolj široko in dovolj visoko čeljustno kost se lahko vstavi implantat.

Dograditev kosti se opravi z materialom, ki je podoben naravni kosti in se sčasoma s poveže z naravno kostjo. Nova oziroma umetna kost je trdnejša in odpornejša na raztapljanje kot naravna kost. Lahko je živalskega ali sintetičnega izvora, lahko se kombinira tudi z lasno kostjo pacienta.

Postopek spada v standardne posege oralne kirurgije in ne predstavlja nobenega tveganja za pacienta.

Amalgamska plomba
Bela estetska zalivka

Mnenja zadovoljnih pacientov

Zobni kamen se mi nabira zelo hitro. Dlesni mi pričnejo krvaveti vsake 4 mesece, zato mi v zobni ordinaciji Dental v Mariboru zobozdravnik pogosto čisti zobni kamen in peska zobe. Po posegu dobim v ustih spet dober občutek.

Miran, 36 let, Rače

Imela sem veliko črnih amalgamskih plomb. Šele pri zobozdravniku v Mariboru so mi prvi razložili, kaj je inlej.  Prvič imam na vseh zobeh samo  bele zalivke in inleje.  Z zobno ordinacijo sem zelo zadovoljna tako s pristopom kot s ceno.

Tanja, 52 let, Maribor

Bila sem pri zobozdravniku na Hrvaškem. Ker so imela težave z zobmi še naprej, sem poiskala zobozdravnika v Mariboru.  V zobni ordinaciji Dental v Mariboru mi je zobozdravnik moral zdraviti zobe še enkrat, saj bi jih nekaj lahko izgubila.

Sabina, 41 let, Maribor

Izgubila sem vse zobe zaradi parodontoze. 15 let sem nosila protezi zgoraj in spodaj. Dolgo sem iskala zobozdravnika v Mariboru in na Hrvaškem. Po priporočilih sem se odločila za vstavitev implantatov v zobni ambulanti v Mariboru. S posegi zobozdravnika sem zelo zadovoljna, saj v ustih nimam ničesar snemnega. Počutim se odlično, za implantate bi se odločila ponovno.

Ana, 65 let, Slovenska Bistrica