Paradontoza, parodontoza

Ustavite izgubo zob z zdravljenjem te tihe ustne bolezni.

Parodontoza je tiha in resna bolezen, ki ogrozi zobe in celotno zdravje. Če imate vnete dlesni, krvavitve dlesni, krvavitve med ščetkanjem zob, rdeče dlesni, otekle dlesni, slab zadah iz ust, umaknjene dlesni, majav zob ali majavih več zob pričnite z zdravljenjem parodontoze takoj.
Parodontoza je najpogostejša okužba odraslih po 40 letu starosti. Parodontozo povzročajo bakterije. Uničijo obzobno kost in vstopijo v krvni obtok.

Če se parodontoza ne zdravi postanejo zobje majavi, zobje izpadejo, imate slab zadah iz ust, izgubite kost v čeljusti, zelo povečate tveganje nastanka sladkorne bolezni, povečate tveganje srčnega infarkta, izpostavljeni ste tveganju možganske kapi, povečana verjetnost zgodnjega porida, povečana verjetnost nizke porodne teže otroka ter oslabljen imunski sistem telesa.

Stopnje parodontoze so gingivitis, parodontitis in napredovani parodontitis.


Zdravljenje parodontoze v naši ordinaciji

 • pregled prisotnosti parodontoze
 • ugotavljanje vzrokov parodontoze
 • izvajanje parodontoloških meritev
 • odstranjevanje vzrokov parodontoze
 • odstranjevanje zobnega kamna pod in nad dlesnijo
 • kiretaža obzobnih žepov
 • luščenje in glajenje korenin
 • zmanjševanje obzobnih žepov
 • kontrolni pregledi parodontoze
 • pouk o ustni higieni
 • parodontološke operacije dlesni brez čakalnih dob
 • reženjske operacije brez čakalnih dob

Cena zdravljenja parodontoze je odvisna od prizadetosti dlesni, kosti in zob. Pred pričetkom posegov prejmete oceno posegov in stroškov zdravljenja.

Pričnete zdraviti parodontozo takoj. Naša zobna ordinacija je najkrajša pot do pričetka uspešnega zdravljenja

Amalgamska plomba

Krvavitve dlesni zaradi paradontoze

Bela estetska zalivka

Vneta dlesen in obzobni žepi

Mnenja zadovoljnih pacientov

Zobni kamen se mi nabira zelo hitro. Dlesni mi pričnejo krvaveti vsake 4 mesece, zato mi v zobni ordinaciji Dental v Mariboru zobozdravnik pogosto čisti zobni kamen in peska zobe. Po posegu dobim v ustih spet dober občutek.

Miran, 36 let, Rače

Imela sem veliko črnih amalgamskih plomb. Šele pri zobozdravniku v Mariboru so mi prvi razložili, kaj je inlej.  Prvič imam na vseh zobeh samo  bele zalivke in inleje.  Z zobno ordinacijo sem zelo zadovoljna tako s pristopom kot s ceno.

Tanja, 52 let, Maribor

Bila sem pri zobozdravniku na Hrvaškem. Ker so imela težave z zobmi še naprej, sem poiskala zobozdravnika v Mariboru.  V zobni ordinaciji Dental v Mariboru mi je zobozdravnik moral zdraviti zobe še enkrat, saj bi jih nekaj lahko izgubila.

Sabina, 41 let, Maribor

Izgubila sem vse zobe zaradi parodontoze. 15 let sem nosila protezi zgoraj in spodaj. Dolgo sem iskala zobozdravnika v Mariboru in na Hrvaškem. Po priporočilih sem se odločila za vstavitev implantatov v zobni ambulanti v Mariboru. S posegi zobozdravnika sem zelo zadovoljna, saj v ustih nimam ničesar snemnega. Počutim se odlično, za implantate bi se odločila ponovno.

Ana, 65 let, Slovenska Bistrica