Strah pred implantatom?

Ker je implantat iz biokompatibilnega materiala ga telo odlično sprejme. Obstajajo pa osnovni pogoji, ki jih je potrebno nujno upoštevati pred vstavitvijo zobnega implantata. Osnovno je dobro zdravstveno stanje pacienta brez negativnih vplivov na dobro povezavo implantata s kostjo. Nekoč je problem pred vstavitvijo predstavljala premajhna višina in širina kosti. Danes se pomankanje višine ali širine kosti nadomesti z dograditvijo z umetno kostjo.

Dograditev kosti in vstavitev implantata se opravita istočasno z enim obisku v zobni ordinaciji. Poseg se opravi z lokalno anestezijo in je brez bolečin. Po vstavitvi implantata prejmete navodila za vzdrževanje implantata. Implantati ali zobni vsadki potrebujejo dobro ustno higieno in kontrolne preglede pri zobozdravniku, ki vam je implantat vstavil.

Če nimate težjih sistemskih bolezni je možnost zavrnitve implantata minimalna. Zobni vsadki se obnašajo podobno kot naravni zobje, zato predstavljajo najboljšo zamenjavo za vaše izgubljene zobe.

Amalgamska plomba

Mnenja zadovoljnih pacientov

Zobni kamen se mi nabira zelo hitro. Dlesni mi pričnejo krvaveti vsake 4 mesece, zato mi v zobni ordinaciji Dental v Mariboru zobozdravnik pogosto čisti zobni kamen in peska zobe. Po posegu dobim v ustih spet dober občutek.

Miran, 36 let, Rače

Imela sem veliko črnih amalgamskih plomb. Šele pri zobozdravniku v Mariboru so mi prvi razložili, kaj je inlej.  Prvič imam na vseh zobeh samo  bele zalivke in inleje.  Z zobno ordinacijo sem zelo zadovoljna tako s pristopom kot s ceno.

Tanja, 52 let, Maribor

Bila sem pri zobozdravniku na Hrvaškem. Ker so imela težave z zobmi še naprej, sem poiskala zobozdravnika v Mariboru.  V zobni ordinaciji Dental v Mariboru mi je zobozdravnik moral zdraviti zobe še enkrat, saj bi jih nekaj lahko izgubila.

Sabina, 41 let, Maribor

Izgubila sem vse zobe zaradi parodontoze. 15 let sem nosila protezi zgoraj in spodaj. Dolgo sem iskala zobozdravnika v Mariboru in na Hrvaškem. Po priporočilih sem se odločila za vstavitev implantatov v zobni ambulanti v Mariboru. S posegi zobozdravnika sem zelo zadovoljna, saj v ustih nimam ničesar snemnega. Počutim se odlično, za implantate bi se odločila ponovno.

Ana, 65 let, Slovenska Bistrica