Imam občutljive zobe

Če imate občutljive zobe vam čiščenje zob, pitje hladnih ali topih pijač, uživanje sladkarij povzroča bolečine in nelagoden občutek. Neprijeten občutek lahko povzroči tudi kariozen ali odkrhnjen zob, počen zob ali nepravilno beljenje zob. Če ste zaskrbljeni zaradi občutljivosti zob obiščite najprej svojega zobozdravnika. Po pregledu vaših zob in stanja sklenine in zobnih vratov, vam lahko svetuje redno uporabo zobnih past za zmanjšanje občutljivosti zob. Pri blažjih težavah bodo spremembe opazne že čez nekaj dni. Pospešeno mineralizacijo zob boste dosegli, če vam Umik dlesni zobozdravnik zobe premaže z fluoridi, ki se lahko nanesejo tudi po počiščenju zobnega kamna ali peskanju zob.

Če opazite umik dlesni oziroma če je ob dlesni vidna površina korenine je lahko tudi to razlog občutljivosti zob. S tekočimi materiali se lahko ta plast zaščiti pred dražljaji, lahko se zaščiti tudi z materiali, ki se uporabljajo za bele zalivke. Takšen poseg zahteva natančno izvedbo pokrivanja razgaljene površine. V kolikor je zob globoko poškodovan zaradi kariesa je rešitev v zdravljenju koreninskih kanalov. Gre za odstranitev živcev iz kanalov in polnjenje zoba s posebnim cementom. Potrebnih je več obiskov, takšen zob ni več občutljiv na dražljaje.

Vsekakor je pomembna pravilna ustna higiena. Za prikaz in demonstracijo bo poskrbel vaš zobozdravnik in vam pokazal mesta v vaših ustih, kjer je potrebna še temeljitejša ustna higiena. Izogibajte se agresivnemu ščetkanju ter ščetkanju v smeri levo desno. Prav tako bodite pozorni na pijače in hrano, ki vsebuje sestavine, ki mehčajo sklenino. Agresivne zobne paste, predvsem paste za kadilce lahko trajno poškodujejo sklenino.
Amalgamska plomba

Mnenja zadovoljnih pacientov

Zobni kamen se mi nabira zelo hitro. Dlesni mi pričnejo krvaveti vsake 4 mesece, zato mi v zobni ordinaciji Dental v Mariboru zobozdravnik pogosto čisti zobni kamen in peska zobe. Po posegu dobim v ustih spet dober občutek.

Miran, 36 let, Rače

Imela sem veliko črnih amalgamskih plomb. Šele pri zobozdravniku v Mariboru so mi prvi razložili, kaj je inlej.  Prvič imam na vseh zobeh samo  bele zalivke in inleje.  Z zobno ordinacijo sem zelo zadovoljna tako s pristopom kot s ceno.

Tanja, 52 let, Maribor

Bila sem pri zobozdravniku na Hrvaškem. Ker so imela težave z zobmi še naprej, sem poiskala zobozdravnika v Mariboru.  V zobni ordinaciji Dental v Mariboru mi je zobozdravnik moral zdraviti zobe še enkrat, saj bi jih nekaj lahko izgubila.

Sabina, 41 let, Maribor

Izgubila sem vse zobe zaradi parodontoze. 15 let sem nosila protezi zgoraj in spodaj. Dolgo sem iskala zobozdravnika v Mariboru in na Hrvaškem. Po priporočilih sem se odločila za vstavitev implantatov v zobni ambulanti v Mariboru. S posegi zobozdravnika sem zelo zadovoljna, saj v ustih nimam ničesar snemnega. Počutim se odlično, za implantate bi se odločila ponovno.

Ana, 65 let, Slovenska Bistrica