Telefon: 031 20 12 12
02 460 00 60
Dental Rogaška
Zobna ordinacija Maribor
Ob bregu 8, 2000 Maribor
dental.rogaska@gmail.com
 

Zobni kamen

Cena čiščenja zobnega kamna in poliranja vseh zob je samo 50 €. Poseg vključuje pregled vseh zob, odstranitev zobnega kamna z ultrazvokom, pregled dlesni ter poliranje zob. Poseg traja 45minut.

Plak in zobni kamen sta vzroka, da nastane karies, predvsem pa parodontoza. Zobni kamen vsebuje velike količine bakterij, ki napadejo sklenino in dlesni. Prve spremembe na dlesni, predvsem krvavitve imenujemo gingivitis. Če se pojavi še ustni zadah in kri pri čiščenju zob je to znak, da je bolezen napredovala v paradontozo, parodontozo.

Čiščenje zobnega kamna je nujno tudi pod dlesnijo, drugače nastopi umik dlesni in izguba kosti v čeljusti.
Nastanejo obzobni žepi, zobje postanejo navidezno daljši, nato majavi, dokler ne izpadejo.

Zobni kamen nastane z nalaganjem anorganskih snovi iz sline. Podlaga je mehki plak, ki se začne nabirati na zobeh že pol ure po čiščenju zob. Sčasoma pride do mineralizacije med plakom in snovmi iz sline, posledično prične nastajati zobni kamen. V plaku so številne bakterije, ki ustvarjajo kisline, ki topijo kalcijeve soli in ostale minerale. Posledica je še hitrejše nastajanje zobnega kamna.

Kako pogosto odstranjevanje zobnega kamna

  • vsaj enkrat letno
  • nekateri pacienti tudi vsaka dva meseca

Postopek čiščenja zobnega kamna

  • odstranjevanje z ultrazvokom
  • poliranje vseh zobnih površin
Vse posege opravimo brez bolečin.

Čiščenje zobnega kamna v naši zobni ordinaciji v Mariboru je garancija za popolno odstranitev zobnega kamna nad in pod dlesnijo.

Pokličite 031 20 12 12 ali se prijavite zdaj.


Pred odstranitvijo zobnega kamna

Po odstranitvi zobnega kamnaOdstranjevanje zobnega kamna

Mnenja zadovoljnih pacientov :

Izgubila sem vse zobe zaradi parodontoze. 15 let sem nosila protezi zgoraj in spodaj. Dolgo sem iskala zobozdravnika v Mariboru in na Hrvaškem. Po priporočilih sem se odločila za vstavitev implantatov v zobni ambulanti v Mariboru. S posegi zobozdravnika sem zelo zadovoljna, saj v ustih nimam ničesar snemnega. Počutim se odlično, za implantate bi se odločila ponovno.
Ana, 65 let, Slovenska Bistrica
Imela sem veliko črnih amalgamskih plomb. Šele pri zobozdravniku v Mariboru so mi prvi razložili, kaj je inlej.  Prvič imam na vseh zobeh samo  bele zalivke in inleje.  Z zobno ordinacijo sem zelo zadovoljna tako s pristopom kot s ceno.

Tanja, 52 let, Maribor